Naslovna > Rimac > Concept Two > Električni Rimac hiperautomobil
FOTO GALERIJA (51)

Rimac C_Two 1914 KS

Električni Rimac hiperautomobil

“Ono što je danas moguće želimo pokazati u ovom autu i ići do krajnjih granica”, rekao je Mate Rimac na prezentaciji u Ženevi.

Jedna od glavnih zvijezda Geneva Motor Show je superautomobil Rimac C_Two koji je danas predstavljen publici. Plašt je skinut sa dobro čuvane tajne i javnosti je konačno pokazan ovaj električni automobil vrhunskih performansi. Izgleda da će Rimac atrakcija postati najsnažniji i jedan od najbržih automobila na svijetu, ako budu potvrđene najavljene performanse. S obzirom kako je išla priča sa Concept One prijašnjim modelom, u to ne sumnjamo. Opremljen novim i lakšim baterijskim modulom sopstvene proizvodnje, Rimac C_Two raspolaže snagom od nevjerovatnih 1914 KS a najavljene performanse su zapanjujuće: ubrzanje do 100 km/h za 1.85 sekundi i maksimalna brzina od čitavih 412 km/h! Podatak o obrtnom momentu je  nevjerovatan, jer je navedeno da će C2 raspolagati sa 2300 Nm!

 

Rimac C2 je opremljen četvrtim stepenom autonomne tehnologije i posjeduje najmodernije elektronske ”gadgete”, a decentno rješenje ”kravate” na boku automobila je preuzeto sa Concept One. Baterijski modul ima kapacitet od 120 kWh, što omogućava autonomiju od 650 km i to je uz navedene performanse hvale vrijedan podatak. Naravno, automobil treba da prođe crash-test, proces homologacije i završnu fazu testiranja prije početka planirane proizvodnje od 150 jedinica. Na ovaj automobil ne treba trošiti više riječi i dok čekamo prve vožnje pogledajte našu galeriju fotografija...

Datum objave: 06/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook