Naslovna > Automobili > Volvo > Polestar > Električni roadster će možda u proizvodnju

Polestara O2

Električni roadster će možda u proizvodnju

Slično kao i Polestar 1 kojih je samo 1.500 ikada napravljeno, O2 bi bio odličan način za Volvo da istinski stavi Polestar na automobilsku mapu vrhunskih proizvođača...

Volvov električni spin-off brend Polestar iznenadio je predstavljanjem O2 prošlog mjeseca. Električni kabriolet sa tvrdim krovom imao je četiri sjedišta i vozio se na istoj spojenoj aluminijumskoj platformi kao i nadolazeći Polestar 5. Sa Polestar 1 plug-in hibridnim performansama, roadster sa nultom emisijom bio bi savršen flagship brenda. Izvršni direktor Polestara Thomas Ingenlath je rekao da postoje ambicije da se to obistini. "Moja ambicija je da od njega napravim serijski automobil, ali to nije tako lako. Morate poštovati složenost. Moramo vidjeti kuda ide O2. Kada naslikate sliku, uvijek je dobro ostaviti je da odmori, i pogledati je nakon nekoliko mjeseci i još uvijek vidjeti da li je dobra slika."

 

 

 


Zapanjujući 2+2 električni roadster bio je vrhunac Polestarovog prisustva prošle sedmice na Goodwood festivalu brzine 2022. Prototip Polestar 5 je takođe bio u Zapadnom Sussexu, uz obećanje buduće varijante vrhunske snage sa skoro 900 konjskih snaga. Sa dobrim razlogom, Thomas Ingenlath je rekao da je „nevjerovatno šta možete učiniti s električnim motorima. To je suludo, i sjajno, i super je to učiniti, i možete zamisliti kakav auto stiže" Kada je O2 prvobitno prikazan, Polestar je bio zatvoren u vezi tehničkih specifikacija. Međutim, lako je na koncept gledati kao na Precept sa dvoja vrata i sklopivim tvrdim krovom. U produžetku, to je moderniji pogled na ono što će postati proizvodna verzija Polestar 5 koja će se pokriti krajem 2023. sa ogromnih 900 Nm obrtnog momenta.

Datum objave: 01/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook