Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Električni SUV bez maske

VW ID.4

Električni SUV bez maske

Slike proizvodne varijante novog VW ID.4 bez kamuflaže su se pojavile na internetu, koje odlično prikazuju izgled električnog crossovera. Službeno predstavljanje ovog modela je odgođeno zbog aktuelne pandemije...

Za sada još uvijek nije poznat izvor ovih fotografija, ali vrlo je vjerovatno da će se koristiti u svrhu promotivnog materijala. Izgled novog ID.4 se podudara sa dizajnom konceptualnog ID.Crozz koji mu je prethodio. Tanke LED svjetlosne grupe spojene su jednom svjetlećom trakom, što bi trebalo postati dizajnerski potpis budućih ID serija. Pored standardne varijante predstavljene na slikama, čelnici VW-a su potvrdili izlazak i varijante coupe oblika.

 

 

 

 

Nakon otkazivanja sajma u Ženevi, VW je već prikazao serijsku verziju električnog ID.4 sa kamuflažnim pokrovom, a ovaj njemački proizvođač je najavio prodaju ovog modela na tržištima Evrope, Kine i SAD u toku ove godine, gdje će mu rivale predstavljati Tesla Model Y, Hyundai Kona Electric i Kia e-Niro. Prema najavama ID.4 će u početku biti dostupan samo sa pogonom na zadnjoj osovini, a kasnije bi trebala biti dostupna i varijanta sa pogonom na sva četiri točka. Pojedinosti oko pogonske jedinice tek trebaju biti potvrđene, ali prema čelnicima kompanije ID.4 bi trebao imati maksimalni domet od oko 500 kilometara u zavisnosti od pogona.

 

 

 

 

Podaci o performansama takođe još nisu potvrđeni, mada je konceptualni ID.Crozz imao dva elektromotora koji isporučuju 306 KS i omogućavaju maksimalnu brzinu od 180 km/h. VW MEB platforma omogućava smještaj baterija u rasponu od 45 kWh do 77 kWh, što omogućava između 320 i 480 kilometara autonomije. ID.4 zajedno sa manjim „bratom“ ID.3 predstavlja dio plana kompanije Volkswagen da do 2050. godine proizvodi samo električna vozila. Kompanija je takođe uložila milijardu eura u razvoj elektrifikacije vozila, a dio plana predstavlja i smanjenje emisije CO2 u kompletnoj floti za 33%. do 2025. godine.

Datum objave: 18/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook