Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Električni SUV stiže sa zakašnjenjem

Mercedes

Električni SUV stiže sa zakašnjenjem

Iako je početak proizvodnje prvog električnog SUV-a ove kompanije planiran za proljeće, a prodaja za ljeto, izgleda da će problemi sa isporukom pogonskih baterija malo prolongirati ove datume...
> Polovinom godine za upravljačem EQC-a će se naći samo VIP klijenti, dok će ostali kupci sačekati jesen, a možda i kraj godine. Problemi su se javili zbog problema oko isporuke baterija za pogon ovog SUV-a. Nešto kasnije pojavljivanje na tržištu od predviđenog vjerovatno za Mercedes neće predstaviti neki problem, ali to znači da će konkurentni Audi e-Tron biti u blagoj prednosti, koji takođe stiže sa malim zakašnjenjem od 4 sedmice, zbog softverskih problema.
 
 
Mercedes EQC inače je premijerno predstavljen prošle godine, a za pogon će biti zadužena dva elektromotora, koji će zajedničkim snagama razvijati  407 KS i 765 Nm, što će biti dovoljno da ovaj SUV do stotke ubrza za 5,1 s. Maksimalna brzina ograničena je na 180 km/h. Za napajanje se koriste litijum-jonske baterije kapaciteta 80 kWh, koje će omogućiti autonomiju od preko 450 km (prema NEDC ciklusu mjerenja). 
 
Datum objave: 26/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook