Naslovna > Automobili > Opel > Grandland > Električni SUV visokih performansi na temelju Astre GSe

Opel Grandland GSe

Električni SUV visokih performansi na temelju Astre GSe

Poput Astre GSe, preduslovi za posebno dinamičan i zabavan način vožnje Opel Grandlanda GSe leže u njegovom jedinstvenom kalibrisanju vješanja i upravljanja...

Vodeći se temeljima koje su postavili Astra GSe i Astra Sports Tourer GSe nastao je sljedeći dinamični model Opelovog novog elektrifikovanog podbranda: Opel Grandland GSe. Sportski SUV-ovi objedinjuju brzinu sportskih automobila sa svestranošću i stilom. Nude dinamičnost i pogon na sva četiri točka te su vrlo privlačni vozačima. Trenutno se najčešće nalaze u Premium segmentu, ali s novim Opel Grandlandom GSe, sportski SUV-ovi uskoro će biti predstavljeni u popularnom C-segmentu. „Novi Opel Grandland GSe je dinamičan, kompetentan i moderan. Uvjereni smo da će privući kupce koji od svog SUV-a ne žele samo elektrifikaciju, već i sportsku vožnju,” rekao je izvršni direktor Opela Florian Huettl.

 

 

 


Novi Grandland GSe kombinuje 1.6 benzinski motor s turbopunjačem i dva elektromotora – po jedan na svakoj osovini – za snažnu izlaznu snagu sistema do 300 KS (potrošnja goriva prema Globalno usklađenom ispitnom postupku za laka vozila (WLTP) 1,3 l/100 km; 31 – 29 g/km CO2). Plug-in hibridni pogonski sklop čini Grandland GSe snažnim električnim vozilom s pogonom na sva četiri točka s optimalnom trakcijom i najboljim ubrzanjem s mjesta u klasi. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se za 6,1 sekundu kao kod sportskog automobila, a maksimalna brzina je 235 km/h (135 km/h na električni pogon).

 


Odvažan i autentičan vanjski dizajn Grandlanda s karakteristikama brenda Opel Vizor dodatno je poboljšan stilskim obilježjima prepoznatljivim za GSe: 19-inčni naplatci od lake legure inspirisani nagrađivanim konceptom Manta Gse, jedinstveni zadnji difuzor i GSe amblem na vratima prtljažnika. Kao dodatno prepoznatljivo obilježje, Grandland GSe je opciono dostupan s crnim poklopcem motora. Prednja sportska sjedišta obrubljena Alcantara materijalom s AGR certifikatom još su jedan pokazatelj Opelove izvrsnosti u izradi sjedišta. Ona vozaču i suvozaču u Grandlandu GSe omogućuju uživanje u dinamičnoj vožnji dok njihovim leđima koristi udobnost i podrška ergonomskih sjedala.

Datum objave: 27/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook