Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Elektrifikacija u karavanskom obliku

Volkswagen ID. Space Vizzion

Elektrifikacija u karavanskom obliku

Popularizacija električnih automobila pod Volkswagenovim krovom sve je veća, a novi adut trebalo bi da stigne 2023. godine i to u karavanskoj formi...

Na prošlogodišnjem sajmu automobila u Los Angelesu, Volkswagen je predstavio koncept ID. Space Vizzion koji bi kako su nedavno potvrdili u VW-u, trebalo da dobije i serijsku verziju. Jasno je da Space Vizzion neće u potpunosti izgledati kao konceptni model, ali je potvrđeno da će se oslanjati na njega, što znači da zadržava karavansku formu. Konceptni model postavljen je na modularnoj MEB platformi, a isto se očekuje i za serijski model. U Volkswagenu su potvrdili da će električni karavan ući u serijsku proizvodnju ali za sada nema mnogo informacija.

 

 


Potvrđeno je da će nadolazeći model imati znatno poboljšane aerodinamičke karakteristike, te da će imati domet do 700 kilometara, što je značajan napredak u odnosu na ono što je koncept ponudio (590 km prema WLTP-u). Detalji o samom pogonu još uvijek nisu poznati. Konceptni ID. Space Vizzion je imao baterijski paket od 82 kWh, te je koristio jedan elektromotor koji je snagu od 275 KS i 550 Nm prenosio na zadnju osovinu. Iako je još uvijek veći dio informacija nepoznat, ono što je sigurno jeste da se u Volkswagenu uveliko radi na razvijanju električnih automobilima među kojima je u najavi i sada već potvrđeni karavan ID. Space Vizzion.

Datum objave: 26/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook