Naslovna > Automobili > Nissan > Qashqai > Enterijer prepun tehnologije

Nissan Qashqai

Enterijer prepun tehnologije

Nissan je nastavio sa promotivnim materijalom kada je u pitanju treća generacija Qashqaija prikazavši teaser fotografije unutrašnjosti...

Bez ikakve sumnje, najpopularniji Nissanov model Qashqai sa aktuelnom drugom generacijom na tržištu je još od 2013. godine. Iako i dalje bilježi sjajne prodajne rezultate, treću generaciju možemo očekivati već sljedeće godine. U Nissanu pažljivo drže pažnju javnosti pokazivajući ovog puta dio unutrašnjosti. Počevši sa lijeva na desno, novi Qashqai dolazi sa potpuno digitalnom 12,3-inčnom instrument tablom koja se može konfigurisati na mnogo načina, a praćena je 10,8-inčnim head-up displejem, koji će dolaziti u najvišim nivoima opreme.

 

 


Najznačajnija promjena na kontrolnoj tabli jeste novi ekran multimedije koji se prostire na dijagonali od 9 inča i smješten je na vrhu centralne konzole. Ima podršku za Android Auto i Apple CarPlay, od kojih posljednji radi bežično. Lista novih tehnoloških dodataka nastavlja se sa bežičnim punjačem, prednjim i zadnjim USB portovima, a tu je i aplikacija NissanConnect za daljinsko korišćenje sirene, svjetala, kao i za zaključavanje/otključavanje vrata. Novi Qashqai će dobiti i presvlake od Nappa kože, te u najskupljem paketu masažna sjedišta sa tri opcije podešavanja. Kada je u pitanju pogon novog Qashqaija, dizelske opcije neće biti. Nudiće se najvjerovatnije 1,3-litarski turbo benzinski motor sa 138 KS, manuelnim mjenjačem i prednjim pogonom. Sljedeća opcija je sa CVT mjenjačem, snaga raste na 155 KS, a kupci će se moći odlučiti i na pogon na sva četiri točka. Očekuje se i E-power hibrid sa 188 KS koji će snagu da prenosi na prednju osovinu.

Datum objave: 07/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook