Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Enterijer prije zvanične prezentacije

Volkswagen ID.4

Enterijer prije zvanične prezentacije

Svjetska premijera modela ID.4 je najavljena krajem ovog mjeseca...

Nakon što je prošle sedmice objavio kompjuterske skice karoserije predstojećeg ID.4, Volkswagen je sada u novoj seriji teasera prikazao unutrašnjost kabine vozila. Električna platforma crossovera je omogućila njemačkom proizvođaču da razvije radikalno drugačiju kabinu u odnosu na vozila sa konvencionalnim pogonom. VW ovu formulu naziva „sloboda s vana, slobodan prostor iznutra“.

 

 

 

Kao što je bilo najavljivano do sad, kvake na vratima ovog modela će biti električne, a Volkswagen ističe kako njihov način otvaranja olakšava pristup kabini. Položaj za sjedenje naprijed je tipičan za SUV vozila, dok na zadnjem dijelu prema riječima proizvođača „klupa za sjedenje nudi jednako prostora kao i konvencionalni SUV model u većoj kategoriji“. Zapremina prtiljažnog prostora iznosi 543 litre.

 

Po svemu sudeći inovativna karakteristika kojom se VW ponosi je takozvani ID.Light koji je u osnovi LED svjetlosna traka ispod vjetrobranskog stakla. Dizajniran je za informisanje vozača različitim obavještenjima vezanim za sisteme vozila, uključujući i dolazne telefonske pozive, da lije automobil zaključan ili otključan, kočenje u slučaju nužde i još mnogo drugih opcija.

 

 

U zavisnosti od nivoa opreme, ID.4 će biti u ponudi sa opcionalnim ili standardnim prednjim sjedištima sa električnim podešavanjem i funkcijom masaže. Presvlake sjedišta su izađene od vještačkih materijala, tačnije vještačke kože i ArtVelours sintetičkog materijala gdje 20% sastava čine reciklirane PET boce.

 

Volskwagen nije naveo tačan datum prezentacije ovog modela, a u saopštenju za medije se pominje da će to biti „prije kraja septembra 2020.“...

Datum objave: 04/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook