Naslovna > Automobili > Škoda > Superb > Estate model za odabranu publiku
FOTO GALERIJA (7)

Škoda Superb Estate

Estate model za odabranu publiku

Paleta Škodinih modela u segmentu porodičnih modela srednje veličine dobija pojačanje u vidu modela Superb Estate i ciljana grupa su ljudi koji nisu „podlegli“ rastućem trendu SUV automobila.

Ovaj novi model Škodinog porodičnog karavana konstruisan je po ugledu na Volkswagenov Passat, a najveći konkurent nove Superb su modeli  kao što je Ford Mondeo, i njegova trenutna tržišna pozicija je iznad modela Octavia. Škoda Superb se oduvijek smatrao za praktičan automobil koji pripada D segmentu, u limuzinskoj ili karavanskoj varijanti. Karavanska verzija modela Superb nudi impresivan prtljažni prostor zapremine 660 litara, a preklapanjem zadnje klupe zapremina prtljažnog prostora se povećava na izvanrednih 1950 litara.

 


Superb Estate kvalitetan i lijepo dizajniran enterijer sa dosta dodatne opreme, bezbjedonosnim sistemima, sistema za asistenciju vozaču i prilično veliki prostor na zadnjoj klupi. Važno je takođe i napomenuti da je novi Superb je izuzetno komforan i udoban model za duža putovanja. Superb Estate nudi široku paletu pogonskih agregata od najmanjeg dizelskog  1,6 litarskog jačine 120 KS pa sve do najjačeg benzinskog dvolitarskog TSI agregata jačine 280 KS uparenih sa manuelnim i automatskim DGS mjenjačima. Na skupljim verzijama novog Superba u ponudi je opcionalno pogon na sva četiri točka, tako da ovaj model prestavlja odlično rješenje za sve kupce koji žele udoban porodični automobil velikog prtljažnog prostora, a nisu ljubitelji SUV vozila.

 

Datum objave: 19/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook