Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > Estetske korekcije za Cooper porodicu

Mini Cooper

Estetske korekcije za Cooper porodicu

Mini je najavio restilizaciju hatchbacka, kabrioleta, Worksa i električnog SE modela za 2022. godinu, a promjene obuhvataju minimalne korekcije eksterijera i enterijera...

Mini je pripremio restilizovano izdanje za cijelu Cooper gamu, koja će se u prodajnim salonima pojaviti nešto kasnije tokom godine. Svaki model će dobiti blaga unapređenja u pogledu enterijera, tehnologije i eksterijera, koji će sasvim očekivano ostati vjeran prepoznatljivom dizajnu. Najočiglednije izmjene sa vanjske strane desile su se na prednjem kraju automobila. Dizajneri su tradicionalnu crnku rešetku zamijenili u boji karoserije za čistiji izgled. Tu je i set standardnih LED svjetala, nekoliko 17 i 18-inčnih aluminijumskih naplataka, a zadnji kraj je slično prednjem dobio umetke u boji karoserije.

 

 

Iako su promjene relativno male, Mini je dodao i nekoliko novih paketa opreme za novi model. Posebno zanimljiva je nova opcija krova, koji sada dolazi u ,,gradient“ tonu. Najsnažniji John Cooper Works model nema novu rešetku u boji karoserije, nego umjesto toga performantni model dobija heksagonalnu rešetku dramatičnijeg izgleda kako bi naglasio sportski karakter. Na zadnjem dijelu ovog modela postavljen je malo veći spojler, koji je uparen sa većim otvorima za vazduh. U unutrašnjosti novog Mini Coopera osvježena je kontrolna tabla premještanjem ventilacionih otvora i oblaganjem piano crne obloge oko sada standardnog 8,8-inčnog ekrana osjetljivog na dodir. Tu je i nekoliko novih opcija ambijentalnog osvjetljenja, a po prvi put je dostupan i kožni upravljač sa opcijom grijanja.


Osnovni hatchback Cooper ima kao i ranije isti 1,5-litarski trocilindrični agregat sa 134 KS i 220 Nm, a uparen je sa standardnim šestostepenim ručnim ili opciono sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Cooper S ostaje nešto snažniji sa 189 KS iz istog 2,0-litrenog četverocilindričnog agregata kao i prošle godine. Najmoćniji ostaje John Cooper Works nudeći 228 KS i 320 Nm, a promjenu nije pretrpio ni električni SE model koji zadržava 182 KS i domet od 177 kilometara.

Datum objave: 01/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook