Naslovna > Automobili > Citroen > C3 > Estetsko i tehnološko osvježenje

Citroen C3 Aircross

Estetsko i tehnološko osvježenje

Praktičan i simpatičan, Citroen C3 Aircross dobio je osvježenje za 2021. godinu u vidu novog izgleda, multimedije i unutrašnje dorade u svrhu veće praktičnosti...

Kompaktni crossover Citroen C3 Aircross dobio je ažuriranje za 2021. godinu. Riječ je o prvoj većoj izmjeni Citroenovog rivala modelima poput Nissan Jukea i Opel Crosslanda od njegovog lansiranja 2017. godine. Promjene uvode novi izgled, novi infotainment sistem i dodatne dorade u unutrašnjosti koje poboljšavaju praktičnost. Promjene u dizajnu su najuočljivije sa prednje strane, sa revidiranim donjim dijelom branika koji ima veći usis vazduha te oštriji izgled. Prepoznatljiva podijeljena prednja svjetla ostaju i dalje prisutna stim da donje svjetlosne grupe dobijaju tanji moderniji izgled. Promjene na ostatku karoserije su suptilne, ali paleta boja je proširena sa sedam novih nijansi, pa kupci imaju mogućnost da biraju između 70 kontrastnih šema boja karoserija i krova. Novi dizajn su dobili i točkovi u veličinama od 16 i 17 inča.

 

 


Iznutra je zadržan jednostavan dizajn kontrolne table. Modeli sa višim nivoima oprema sada su dostupni sa većim i oštrijim 9-inčnim sistemom multimedije sa navigacijom i Apple CarPlay/Android Auto podrškom. Tu je i veća centralna konzola sa više prostora za odlaganje kojoj mogu pristupiti oni naprijed, ali i putnici na zadnjim sjedištima. Sistemi pomoći i asistencije poput prepozavanje znakova, automatsko kočenje u slučaju nužde, automatska kontrola dugih svjetala sada su takođe ponuđeni. Opciono se mogu odabradi i head-up displej i 360 stepeni kamera.

 


Ponuda pogonskih jedinica ostaje nepromijenjena i započinje sa benzinskim PureTech motorom od 110 KS, a dostupan je i snažniji sa 130 KS. Citroen će nastaviti da nudi i dizelske opcije, BlueHDi sa 110 KS i manuelnim 6-stepenim mjenjačem, a tu je i jedinica sa 120 KS i automatskim mjenjačem.

 

Datum objave: 12/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook