Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > EV borba Audija i Jaguara

Audi e-tron

EV borba Audija i Jaguara

Audi je usvojio veoma neuobičajenu taktiku, a radi se o vožnji prototipova električnog SUV modela e-tron ulicama Ženeve, za vrijeme lansiranja Jaguara I-Pace.

"Model e-tron će biti onaj koji će promijeniti igru ", rekao je Audijev marketing šef Bram Schot. "To je naš prvi električni model, i produkcijski e-tron će biti otkriven na sajmu automobila u Briselu 30. augusta. Ovo  je prvi od tri battery electric vehicles vozila (BEV)  koje će Audi predstaviti 2021. Za model e-tron se kaže da je izrađen na istoj platformi kao i Porsche Mission-E, pa bi prema tome koristio dva električna motora na zadnjoj osovini i jedan na prednjoj. Ovaj set-up je korišten na e-tron quattro Sportback konceptu za koji je rečeno da će isporučivati 496 KS i postizati 100 km/h za 4.5 sekunde. Domet e-trona sa jednim punjenjem baterija bi trebao biti najmanje 500 km, prema riječima predstavnika iz Audija.

 


"Opseg 400-500 km mora biti moguć i moramo imati brzu infrastrukturu za punjenje", rečeno je iz Jaguara. "Ove stvari dolaze 2018. godine. Gustina energije baterije je tu i već postoji puno infrastrukture za punjenje u Evropi, SAD i Aziji".

Datum objave: 09/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook