Naslovna > Automobili > Mazda > 3 > Evropska premijera u Ženevi
FOTO GALERIJA (5)

Mazda KAI Concept

Evropska premijera u Ženevi

Mazda KAI Concept je prvi put predstavljen prošlog oktobra na sajmu automobila u Tokiju a kroz sve uobičajene dizajnerske studije ponekad možemo videti predstojeći model.

Očekuje se da će Mazda 3 kompaktni hečbek debitovati kasnije tokom godine i ako uspije zadržati najmanje 70% izgleda prikazanog koncepta u Ženevi, verovatno ćemo gledati pobjednika. Teško je zamisliti da će Mazda 3 preteći velika imena u svom segmentu, ali to ne znači da to uopšte nije zaslužila. Novi hečbek proizvođača automobila iz Hirošime trebao bi da bude više od samo lijepe karoserije. Kompanija je napravila ogromna poboljšanja u kvalitetu enterijera, a kako kažu predstavnici iz Mazde time žele zadržati svoj imidž i boriti se protiv bilo kog drugog proizvođača bez aspiracija na premium klasu.

 


Nova Mazda 3 verovatno će dobiti potpuno digitalni instrument klaster (kao opciju, naravno), kao i veliki head-up ekran (nešto što već nudi, iako nije odabrano jedno od najkvalitetnijih rešenja). Ali možda je najvažnija stvar za novi model najavljena SKYACTIV-X tehnologija, o čemu smo već pisali. http://automoto.ba/stranica/benzinac-sa-dusom-dizela_7694.html Mazda 3 će biti prvi model koji će imati SKYACTIV-X motor, dodatno povećavajući njegov značaj za brend. Svi smo vidjeli novi Toyotin ulaz u ovaj segment sa Aurisom  2019 predstavljenim u Ženevi, tako da je očigledno da se stvari zagrijavaju po pitanju hibridnih modela nove koncepcije. Nova Mazda 3 mora donijeti nešto novo, a sa ovakvim izgledom i sasvim novim tipom motora možda i ima sve potrebno...

Datum objave: 09/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook