Naslovna > Auto moto sport > F1 nije za Verstappena

Jacques Villeneuve

F1 nije za Verstappena

Jacques Villeneuve šampion Formule 1 iz 1997. rekao je za debi Maxa Verstappena u šampionatu sljedeće sezone da je to uvreda za sport …

Sa samo 17 godina Max Verstappen biće najmlađi vozač u istoriji Formule 1 jer će voziti za Toro Roso. "Da li u Red Bullu shvataju da stavljaju dijete u bolid F1", upitao je Villeneuve. Ova odluku Red Bulla, dobila je dosta kritika od mnogih zato što Verstappen ima samo jednu sezonu u jednosjedima iza sebe, a prije toga je jedino vozio carting. Zbog toga je Svjetska automoilska federacija odredila starosnu granicu od 18 godina, ali koja stupiti na snagu tek od 2016. Godine.

 

Prema mišljenju Villeneuve "Granica bi trebalo da bude 21 godina. Ne sumnjam da je on brz, ali nema nikakvo iskustvo. Evo, ja sam stigao u Formulu 1 sa 25 godina, a prije toga sam pobjeđivao u Indikaru. Prije nego što se borite za život sa drugima morate da učite, a Formula 1 nije ta koja treba da uči. Treba da stignete u Formulu 1 kao pobjednik i sa dosta iskustva. Formula 1 nije mjesto za razvoj vozača", dodao je Villeneuve. Šampion I bivši vozač Williamsa ističe da su današnji bolidi previše brzi i laki za vožnju, pa samim tim ne mogu da pruže veliki izazov vozačima kao što je Verstappen, što pravi loš imidž Formuli 1.

 

Datum objave: 25/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook