Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Fabrika u Francuskoj proizvela 2,5 milioniti Yaris

Jubilej Toyote

Fabrika u Francuskoj proizvela 2,5 milioniti Yaris

2,5 milioni Yaris u idućih nekoliko gana biće isporučen kupcui kod Toyotinog partnera u marselju…

Toyota slavi jubilej! Naime, 25. aprila ove godine, kompanija je proizvela 2.5 milioniti Yaris, model čija je uspješna prpizvodnja i priča započela 2001. godine. Ovaj izuzetno kompaktan i simatičan gradski automobil sišao je sa proizvodne trake po 2.5 milioniti put. Radi se o bijelom Yaris hibrid modelu, koji je jedan od najpopularnijih modela koji naručuju i kupuju kupci širom Evrope. Tokom prva tri mjeseca protekle godine, hibridna verzija činila je čak 31% ukupne evropske prodaje Yarisa, a rekordna prodaja ostvarena je u januaru, februaru i martu mjesecu. Ovo su ujedno i najbolji i najuspješniji mjeseci u istoriji hibridnog Yarisa.

 

Jubilarni, 2.5 milioniti Yaris u narednih nekoliko dana biće isporučen zasada još uvijek anonimnom kupci kod Toyotinog partnera u Marselju. Zbog velikog uspjeha ovog modela u standardnoj i hibridnoj verziji, Toyota planira da u 2015. godini poveća proizvodnju za 15%, a samim tim da uvede i treću smjenu radnika od juna mjeseca. U tom slučaju, fabrika bi proizvodila 1.100 Yarisa dnevno, u odnosu na 840 koliko proizvode danas.

 

Toyota planira da u ovoj godini proizvede oko 220.000 Yaris modela, uključujući i oko 25.000 koji su namjenjeni izvozu u Sjevernu Ameriku.Proizvodnja u tri smjene, tražiće i povećan broj radnika, tačnije njih 500 novih, pri čemu će se u Toyotinoj fabrici broj ranika povećati na 4.000. Fabrika će od 16. 06. ove godine početi sa radom u tri smjene, što se savršeno poklapa sa početkom proizvodnje osvježenog Yaris modela, koji je predstavljen prošle nedelje. 

 

 

Datum objave: 30/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook