Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Facelift uhvaćen na testiranju

BMW Serije 8

Facelift uhvaćen na testiranju

Ažurirana Serija 8 trebalo bi da se u prodajnim salonima pojavi sljedeće godine, a špijunske fotografije sa testiranja već su se pojavile, te daju blagi uvid u izgled elegantog bavarskog coupea...

Na internetu su se pojavile prve špijunske fotografije redizajnirane Serije 8 i to u Gran Coupe izdanju. Bavarski rival Porsche Panameri i Mercedesu CLS sa osvježenim izgledom biće u prodaji sljedeće godine. Sudeći po ovim fotografijama, Gran Coupe će dobiti novi prednji branik, revidirane farove i dorađeni difuzor. Takođe se očekuju nova zadnja svjetla koja nose isti dizajn u obliku slova U kao i kod Serije 4. Promjene u unutrašnjosti trebalo bi da budu ograničene sa novim završnim oblogama i presvlakama sjedišta. Pridržavaće se istog 12,3-inčnog digitalnog sklopa instrumenata i 10,25-inčnog ekrana multimedije kao što je to slučaj i kod aktuelnog modela.

 

 


Trenutna linija motora takođe će ostati netaknuta. Na početnom nivou 840i donosi trolitarski benzinski agregat sa 340 KS, iznad njega je dizelska opcija sa 320 KS koja se krije iza oznake 840d. Na vrhu ponude je M850i sa 530 KS koje izvlači iz 4,4-litrenog V8 agregata. Sva tri motora će se standardno isporučivati sa 8-stepenim automatskim mjenjačem, a najsnažnija opcija imaće xDrive pogon na sva četiri točka. Još nema govora da li će osvježena Serija 8 biti dostupna sa bilo kojom opcijom hibridnog sistema. Ovo bi sigurno kompletiralo ponudu, ali moguće je da coupe zbog svoje forme otežava ubacivanje nove tehnologije.

Datum objave: 15/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook