Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Facelift uhvaćen na zimskom testiranju

Lamborghini Urus

Facelift uhvaćen na zimskom testiranju

Po prvi put paparaco fotografi su uhvatili redizajnirano izdanje Lamborghinijevog SUV-a, koji bi kasnije ove godine trebalo da stigne sa potencijalnom plug-in hibridnom opcijom...

Kako bi ostao konkurentan na ne tako velikom tržištu, u Lamborghiniju su odlučili kasnije ove godine osvježiti Urus, a sada imamo priliku po prvi put djelimično vidjeti kako će on izgledati. Naravno, dizajn je maksimalno kamufliran, pa je teško precizirati promjene. Ipak, jasno je da će SUV dobiti novi odbojnik, zamjenjujući stare usisnike sa novim, jednostavnijeg dizajna. Sa zadnje strane Urusov difuzor je nešto drugačijeg oblika, a dobio je i novu rešetku iznad izduvnih cijevi. Informacije o izmejenama u unutrašnjosti za sada nisu poznate, ali mogu se očekivati nova sjedišta, dotjerani sportski upravljač i naravno kako je to inače trend, unaprijeđeni sistem multimedije.

 

 

 

Kada je Urus predstavljen 2017. godine, Lamborghini je nagovijestio da je u planu plug-in hibridna verzija, pa se čini kako je ovogodišnje ažuriranje italijanskog SUV-a idealna prilika za implementaciju ove tehnologije. S obzirom da Urus dijeli platformu sa Cayenneom, vjerovatno će preuzeti 4,0-litarski V8 agregat kojeg koristi Cayenne Turbo S E-Hybrid. Ovaj sistem bi Urusu omogućio 684 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Trenutna benzinska 4,0-litarska V8 opcija sa 660 KS živjeće i dalje, ali ostaje da se vidi da li će inženjeri iskoristiti potencijal ovog agregata te mu omogućiti još bolje performanse. Sve nadogradnje takođe bi trebalo da donesu porast u odnosu na trenutnu početnu cijenu cijenu Urusa.

Datum objave: 03/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook