Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Facelift za tržišta van Sjedinjenih Država

Ford Focus

Facelift za tržišta van Sjedinjenih Država

Ford obavlja neka od posljednjih testiranja svog modela Focus, špijunske fotografije koje su zabilježile ovaj događaj pokazuju nam da se vrijeme lansiranja osvježene verzije približava...

Američki proizvođač automobila ranije je najavio novu strategiju prodaje svojih modela. U okviru toga iznijeli su odluku da će se ubuduće na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, prodavati samo SUV, Pick up i Crossover modeli, obzirom na potražnju. Ovo označava da Ford više neće izbacivati manje automobile na domaće tržište. Međutim modeli poput Focusa idalje će biti aktivni na drugim tržištima pa su u Fordu već ranije najavili facelift za sljedeću godinu. Prethodni put Ford Focus je uhvaćen na testiranju u Švedskoj, a sada špijunske fotografije zabilježile su testiranje i na toplom vremenu. Na osnovu ovih slika vidljivo je da je osvježena verzija veoma blizu završetka radova, sa preostalom kamuflažom samo na poklopcu motora, te na stražnjem dijelu.

 

 

 

 

 

 

 


Prilikom ovog facelifta Ford neće mijenjati dizajn modela. Umjesto toga, Focus će dobiti znatne izmjene stila. Očekujemo da će ažurirani model dobiti prerađena svjetla, dorađen branik sa redizajniranim otvorima za vazduh, te novi dizajn dnevnih svjetala i dorađenu masku hladnjaka. Nazad neće biti osjetnih stilskih izmjena, osim svjetlosnih sklopova, koji izgledaju tanji nego prije, i koji se nalaze iznad vrlo poznatog stražnjeg branika. U unutrašnjosti kabine se očekuje da Ford ažurira infotainment sistem sa većim ekranom, vjerovatno dimenzija do 10 inča.Novi Focus mogao bi dobiti i najnoviji softver SYNC4. Malo je vjerojatno da Ford planira značajnije promjene pogonskih sklopova, pa bi se sadašnji agregati trebali prenijeti uglavnom nepromijenjeni. Nema informacija kada će ažurirani Focus biti predstavljen, ali obzirom na manje viće spremno stanje testnog modela, premijeru možemo očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Datum objave: 07/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook