Naslovna > Auto moto sport > Felipe Massa u suzama

Formula 1 – Velika karijera u Ferrariju

Felipe Massa u suzama

Poslijednje dvije trke za tim Ferrari, Massa će da odveze u američkom Austinu, a poslednju na domaćem teretnu – u svom Brazilu...

Felipe Massa u suzama! Poslije 12 dugih godina, Brazilac Massa završava svoj angažman u timu Ferrarija, a sa njima se oprosto na stazi Mugello, gdje je Brazilac ujedno i prvi put sjeo u bolid Formule 1, 2001. godine, kao test vozač Saubera.

 

Rastanak je bio emotivan, a Massa se nije trudio da sakrije suze. Bila je to jedna veličanstvena karijera u ovom timu. Kako je Massa istakao, ostao je u Ferrariju i duže nego što je sanjao. Još kao mali dječak počeo je da vozi karting. I tada je imao Ferrarijevo odjelo. Iako su veliki vozači bili u drugim timovima – Senna u McLarenu, a Piquet u Williamsu, Massa je oduvijek navijao za Ferrari.

 

San mu se ostvario 2001. godine, kada je sa ovim timom počeo saranju. Dugih 8 sezona u ovom timu, u bolidu Ferrarija, za njega je bilo ostvarenje sna. Puno prijatelja je tu stekao, a kako je naveo, svi će mu izuzetno nedostajati. Pamtiće lijepe dane u timu, na stazi, a posebno u Ferrarijevoj fabrici, u Maranellu.  

 

Prije par dana na stazi u Firenci Massa je dobio ovacije sjedeći u svom bolidu, a juče se oprostio od svojih fanova u Mugellu. Predsjednik kompanije Ferrari, Luca di Montezemolo, potrepdsjednik Pierro Ferrari i CEO kompanije, Amadeo Felisa, Massu su predali specijalni pehar, na kome su ugravirani nazivi jedanaest velikih nagrada na kojima je Massa slavio u timu Ferrarija.

 

Srebrni pehar je visok 120 centimetara. Poslednje dvije utrke za tim Ferrarija, Massa će odvesti u Austinu, i poslednju trku, pred domaćom publikom u Brazilu. 

 

Datum objave: 11/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook