Naslovna > Auto moto sport > Fernando Alonso prelazi u Aston Martin tim od sljedeće sezone

Dvostruki svjetski prvak F1 napušta Alpine

Fernando Alonso prelazi u Aston Martin tim od sljedeće sezone

U toku je značajna investicija u pogone u Silverstoneu i postavljanje petogodišnjeg plana borbe za svjetsko prvenstvo. Tim trenutno zauzima deveto mjesto u prvenstvu, ali Alonso je bio uvjeren da je to pravo mjesto ako želi da ponovo pobijedi u F1...

Dvostruki svjetski prvak F1 napustiće Alpine na kraju sezone kako bi se pridružio Aston Martinu, kao najnovija „bomba“ na tržištu vozača F1. Alonso će zamijeniti Sebastiana Vettela koji odlazi u penziju i otvara mjesto sa Alpineom koje će, izgleda, preuzeti Oscar Piastri. Alonso je u nedjelju nakon VN Mađarske rekao da je uvjeren da će mu budućnost biti izvjesna do trenutka kada se F1 vrati sa ljetne pauze krajem avgusta.

 


Brzi završetak pregovora sa Aston Martinom znači da će se ipak povezati s britanskim timom u vlasništvu Lawrencea Strolla za 2023. i dalje. “Ovaj tim Aston Martina očigledno primjenjuje ogromnu energiju i posvećenost pobjedi, i zato je to jedan od najuzbudljivijih timova u Formuli 1 danas”, rekao je Alonso u izjavi. “Poznajem Lawrencea i Lancea dugi niz godina i vrlo je očigledno da oni imaju ambiciju i strast da uspiju u Formuli 1. Gledao sam kako tim sistematski privlači sjajne ljude sa pobjedničkim pedigreima, i postao sam svjestan ogromne posvećenosti novim resursima u Silverstoneu.

 


“Niko danas u Formuli 1 ne pokazuje veću viziju i apsolutnu posvećenost pobjedi, a to je za mene zaista uzbudljiva prilika. Još uvijek imam glad i ambiciju da se borim da budem na čelu, i želim biti dio organizacije koja je posvećena učenju, razvoju i uspjehu.” Stroll je preuzeo tim Aston Martina još 2019. godine kada je bio poznat kao Racing Point prije nego što ga je rebrendirao pod imenom britanskog proizvođača za 2021. godinu.

Datum objave: 01/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook