Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > FIAT 500 – 60 Limited Edition

FIAT

FIAT 500 – 60 Limited Edition

U sklopu proslave 60 godina od predstavljanja originalnog Cinquecenta FIAT će na tržište poslati specijalnu ediciju.

Za 4. juli kada se navršava tačno 60 godina od predstavljanja originalnog Cinquecenta  FIAT je pripremio specijalnu ediciju modela 500 u kabriolet izdanju. Serija će biti ograničena na 250 jedinica s tim da će prvih 60 kupaca dobiti posebno numerisana vozila. Na taj će se način postići željena ekskluzivnost.
Limitirana serija dolazi sa dvobojnom karoserijom – gornji dio u jednom a donji u drugom tonu. Tu su i specijalno dizajnirane aluminijske felge od 16 inča. Da bi odmah bilo jasno o kakvom se modelu radi postavljena je i značka 500 – 60.

 


Unutrašnjost je ukrašena posebnim materijalima i dezenima. Među njima se istiće koža boje slonove kosti koja kao takva predstavlja retro detalj, baš kao i stari FIAT-ov logo na volanu.
U skladu sa modernim vremenima dolazi najmoderniji multimedijalni sistem te vrlo bogat paket opreme koji uključuje automatski klima uređaj, parking senzore, tempomat...
Od ovakve serije automobila ne može se očekivati akcijska cijena pa tako neće biti ni sada. Prve isporuke su na dan rođendana, odnosno 4. jula...

 

Datum objave: 29/03/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook