Naslovna > Automobili > Fiat > 500L > Fiat 500 L dostupan u BiH

Domaće tržište

Fiat 500 L dostupan u BiH

Najnoviji Fiatov model, 500 L koji se proizvodi u savremenoj tvornici u Kragujevcu, dostupan je i u našoj zemlji i to sa cijenom povoljnijom nego na ostalim tržištima

Generalni zastupnik vozila Fiat grupacije za BiH preduzeće Marketauto svoju ponudu obogatilo je za još jedan po mnogo čemu poseban model. Riječ je o Fiatu 500L, većem bratu veoma popularnog mališana Fiata 500, koju u pohod na svjetska tržišta kreće iz Fiatove fabrike u Kragujevcu. Slovo L u imenu je oznaka za „Large“, pa možemo slobodno reći da je novi Fiatov model ustvari „veliki Fićo“.

 

Model 500 je prikazan u trovratnoj izvedbi, cabrio varijanti i naposlijetku kao Abarth, a sada je doživio i novu varijantu. Iako ime i svojevrsni „stajling“ ovog modela imaju veze sa modelom 500, novi Fiatov automobil  nije nastao na toj platformi. Naime, 500 L je razvijen na platformi Punta i ima dimenzije: 4,140mm dužina, 1,780mm širina i 1,660mm visina. Fiat 500 L je 594mm duži, 153mm širi i 175mm viši u odnosu na trovratnu izvedbu modela 500.Ovaj model u našoj zemlji je dostupan u kombinaciji sa nekoliko vrsta motorizacije i paketa opreme.

 

 

Fiat 500 L nudi prostor kao neki MPV, na putu se ponašao kao SUV vozilo, a u pogledu efikasnosti i dimenzija može da spada u automobile B segmenta, a uspješno može zamijeniti i neka vozila iz C segmenta. U suštini radi se jednom neobičnom, ali praktičnom vozilu koje može zadovoljiti sve potrebe naših kupaca, a na našem tržištu glavni su mu aduti pristupačna cijena i savremena Fiatova tehnologija. –rekla je Slavica  Zeljković iz preduzeća Marketauto koje zastupa Fiat u Bosni i Hercegovini.

 

""Fiat 500L i pored svoje porodične forme predstavlja kao i njegov manji brat čistokrvno lifesyle vozilo. To ne otkriva samo skladna vanjština sa mnoštvom retro elemenata, već i unutrašnjost koja Fiatova vozila sa oznakom 500 predstavlja u jednom zaista posebnom svjetlu. Igra finih i atraktivnih materijala, pedantne završne obrade, te prije svega upečatljivog dizajna, boravak u ovom vozilu čini veoma ugodnim. Svakako treba napomenuti da je Fiat ovaj model na našem tržištu ponudio za oko 5.000 KM manjoj cijeni u poređenju sa onima po kojima će se plasirati na zapadnom tržištu. Trenutna paleta sastoji se od 1.4-litarskog benzinca sa 95 KS i 1.3-litarskog Multijet turbodizelaša sa 85 KS, a naknadno će biti uvedeni potpuno novi 0.9-litarski dvocilindraš. Uzmemo li u obzir trenutnu zainteresovanost kupaca ovog modela u svijetu, Fiat 500L bi trebao ostvariti zapažene rezultate i na našem tržištu.

Datum objave: 06/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook