Naslovna > Automobili > Fiat > 500L > Fiat 500L facelift

FIAT

Fiat 500L facelift

Fiat je upravo predstavio redizajniranu verziju modela 500L. U materijalu piše da su promjene puno veće nego od uobičajenog facelifta.

Tokom predstavljanja odmah je rečeno da je čak 40% dijelova potpuno novo te da su u okviru familje 500L razvijena tri odvojena modela: Urban Cross i Wagon.
Svaki od navedenih modela razvijen za specifične potrebe ciljne grupe kupaca. Po tom principu Cross verzija je od tla udaljena za 25 mm više od standardne verzije a raspolaže i sa sistemima Traction+  i Gravity Control.
Verzija Wagon dolazi sa 7 sjedišta koja se lako mogu postaviti u raznim kombinacijama.

 


Unutrašnjost je osvježena novom grafikom, umetcima od kroma, modernijim instrumentima, boljim multimedijalnim sistemom i bržom navigacijom.
Novi 500L dostupan je u 10 pastelnih i metalik boja. Krov se može naručiti kao sjajno bijeli ili, kao potpuni kontrast, mat crni.
Ponudu motora sačinjavaju benzinci i dizelaši a tu su i verzije sa LPG instalacijom. Na nekim će se tržištima prodavati i verzija koja kao pogonsko gorivo troši metan. Ovisno o snazi motora dolaze manuelni mjenjači sa 5 ili 6 stepeni prenosa dok je Dualogic automatski mjenjač opcija.

 

Datum objave: 23/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook