Naslovna > Automobili > Fiat > Cronos > Fiat Cronos Sedan

Fiat

Fiat Cronos Sedan

Iako je Fiat prvenstveno talijanski proizvođač automobila u Latinskoj Americi ima status lidera. A baš je tamo predstavio novi Cronos Sedan.

Fiat Cronos Sedan dolazi na modularnoj platformi a na tržište dolazi kao zamjena za model Linea koji je koristio platformu Punta. Mnogi će na osnovu prvih fotografija i tehničkih podataka povući paralelu između modela Tipo koji se proizvodi u Turskoj ali ipak recimo da postoje razlike, kako u dimenzijama tako i karakteristikama.

 


Prema Fiat-ovim procjenama u Brazilu se prodaje oko 300.000 ovakvih vozila godišnje te još 100.000 u susjednoj Argentini. Po svemu sudeći Fiat ne krije ambicije da baš na cestama bude najviše automobila sa Fiat-ovim logom.
Za sada se zna da će se kupcima nuditi modeli sa 1,3 i 1,8 litara radne zapremine. Standardno za tržište Latinske Amerike svi će motori biti dostupni sa instalacijom za korištenje etanola kao pogonskog goriva.
Prvi primjerci u prodajne salone dolaze u prvom kvartalu iduće godine. Nije isključeno da se poslije određenog vremena Cronos pojavi i na evropskim cestama.

 

Datum objave: 28/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook