Naslovna > Teme > Fiat predstavlja kupe-krosover?

Fiat

Fiat predstavlja kupe-krosover?

„Fastback je materijalizacija Fiatovih promjena“, kaže Herlander Zola, komercijalni direktor kompanije. Ako mogu BMW i Mercedes, da li može i Fiat...

Na sajmu automobila u Sao Paulu, Fiat je predstavio model kakvom se baš i nismo nadali, a pretpostavljamo da su svi iznenađeni. Koncept Fastback bi se trebao u serijskoj proizvodnji pojaviti najranije 2020. godine i prvenstveno je namijen brazilskom i južnoameričkom tržištu. Očito je da Fiat globalno želi da poveća ponudu SUV modela. Dizajnerski liči na pikap Fiat Toro, barem kada je prednji kraj u pitanju, a zadnji kraj je za Fiat nešto sasvim novo. Prkosna zadnjica BMW-a X6 a zatim, godinama poslije, iskopirana i od strane Mercedesa u vidu modela GLE, krasi, ili kvari, i Fiat Fastback-a, to procijenite sami. Uglavnom, sigurno je da je Fiat skupio petlju i resurse i zakoračio tamo gdje decenijama nije bio.

 

Iako je Fastback dizajnerska studija, zadatak mu je da pripremi javnost za budući produkcijski model namijenjen brazilskom i južnoameričkom tržištu. Podaci o motorizaciji i ostali tehnički detalji nisu spomenuti a i u ovoj situaciji su nevažni. Po veličini automobila pretpostavljamo da je baziran na platformi koju dijele Jeep Renegade, Compass, Fiat 500X i Fiat Toro. Fiat je najavio da će u narednih 5 godina uložiti 2,12 milijardi dolara u nove modele, motore i multimediju namijenjene kupcima na pomenutim regijama a u planu je predstavljanje čak 15 novih modela do 2023. Fiat je u punoj snazi.
 

Datum objave: 08/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook