Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Focus ST sa novim agregatom

Ford

Focus ST sa novim agregatom

Američki proizvođač automobila je početkom ove sedmice objavio tehničke detalje i fotografije ST verzije novog Focus modela...

Novitet ispod poklopca motora ovaj put je 2,3 litarski Eco Boost turbo-benzinac sa četiri celindra koji stiže kao zamjena za dosadašnji 2,0 litarski benzinski agregat. Nova pogonska jedinica proizvodi 280 konjskih snaga pri 5.500 o/min i razvija 420 Nm maksimalnog obrtnog momenta u rasponu 3.000-4.000 o/min. Prema navodima proizvođača ovo je za 12% veće povećanje snage i 17% obrtnog momenta u poređenju sa prethodnim motorom. Međutim to nije jedina novost kada je u pitanju ovaj automobil. Po prvi put ST će biti opremljen elektronskim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem (eLSD) koji obezbjeđuje bolje prijanjanje i stabilnost automobila.

 


Kada je u pitanju dizel verzija, za pogon će biti zadužen četvorocilindarski 2.0 litarskim EcoBlue, koji je u stanju da razvije 190 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Za prenos snage u oba slučaja je zadužen šesto stepeni manuelni mjenjač ili opcioni 7-stepeni automatik. Ovaj model ćemo takođe imati priliku da vidmo kroz par dana na Sajmu automobila u Ženevi, dok će prodaja u Evropi početi tokom ljeta.

Datum objave: 19/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook