Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Focus u nešto robusnijem izdanju

Ford

Focus u nešto robusnijem izdanju

Američki proizvođač automobila je odlučio obradovati sve ljubitelje ovog brenda sa novom verzijom Focusa, nakon hatchback i Active varijante, stiže i Focus Active Wagon...

Novi Focus je baziran na standardnom karavanu, ali je ipak nešto robusniji, zahvaljujući povećanom odstojanju od tla za 30 mm sa prednje strane i 34 mm, sa zadnje strane vozila. Pored toga, tu su i zaštitni plastični dodaciu nešto drugačijem stilu, koji osim što daju nešto agresivniji izgled, imaju i zaštitnu ulogu, te karoseriju štite od kamenčića i drugih stvari u off road vožnji.Noviteti u kravanskoj verziji su i nešto drugačiji alu naplaci, kao i maska hladnjaka, dok je i unutrašnjost blago izmijenjena. Tako Wagon verzija stiže sa drugačijim presvlakama sjedišta, dok su volan i ručica mjenjača obloženi kožom, a standardni dio opreme su postale i krovne šine.

 

Vozačima će na raspolaganju biti 5 režima vožnje, tri su dostupna i u regularnoj verziji (Normal, Sport i Eco), a dodati su Slippery i Trail režimi, namijenjeni  za vožnju po blatnjavoj podlozi, snijegu, ledu i pijesku. U ponudi su i četiri pogonske jedinice, dva EcoBoost turbo benzinca i dva EcoBlue turbo dizela. Osnovni benzinski agregar je 1.0 l sa 125 ks, a na raspolaganju je i 1.5 litarski agregat sa 150 ks, dok su kod dizel verzije zastupljeni 1.5 litarski motor sa 120 ks i 2.0 litarski agregat sa 150 ks. Pogon na sva četiri točka ipak nije dostupan, a prenos snage se vrši sa šestobrzinskim manulenim ili osmostepenim automatskim mjenjačem.

Datum objave: 23/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook