Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Fokus sa naprednom kamerom za vožnju unazad

Ford

Fokus sa naprednom kamerom za vožnju unazad

Ovim novitetom vozačima je omogućeno da na ekranu unutar automobila vide prolaznike, bicikliste i druga vozila koja se nalaze u njihovoj pozadini...

Koliko je tehnologija za lakšu vožnju automobila unazad postala značajna govori podatak da je kompanija Ford, kada je taj segment u pitanju otišla korak dalje, pa tako iznad zadnje registarske tablice instalirala kameru sa vidnim uglom od 180 stepeni. Ovim novitetom vozačima je omogućeno da na ekranu unutar automobila vide prolaznike, bicikliste i druga vozila koja se nalaze u njihovoj pozadini. Osim ovog, kretanje novog Fokusa unatrag vozačima olakšava i radarski senzor koji reaguje ako se nešto nalazi iza automobila.

 

 

U slučajevima da vozač ne reaguje na upozorenje sistem automatski aktivira kočnicu. Novi Ford Fokus u svojoj opremi još ima nekoliko naprednih rješenja kao što su informacioni sistem mrtvi ugao te upozorenje o saobraćaju iza vozila. Sve ove napredne funkcije olakšavaju vozaču kretanje automobilom unazad a sistemi su napravljeni tako da kada dođe do neke opasnosti sami reaguju i time omogućavaju da se izbjegne eventualni sudar. Prema nedavno sprovedenim istraživanjima od pet najtežih vozačevih problema jedan je svakako vožnja unazad. Sa ovakvom tehnologijom vozčima koji imaju slične probleme vožnja će biti mnogo olakšana i sa bez stresa. 

Datum objave: 17/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook