Naslovna > Auto moto sport > Formulu 1 pratilo 433 miliona gledalaca prošle godine

Formula 1

Formulu 1 pratilo 433 miliona gledalaca prošle godine

Formula 1 je objavila podatke o gledanosti za proteklu godinu koja je sa 433 miliona gledalaca tek malo ispod 2019. godine koja je imala i četiri trke više...

I pored brojnih problema izazvanih virusom korona, Formula 1 je prošle sezone uspješno održala 17 trka u kalendaru, te je zabilježila odličnu gledanost. Prošla sezona je imala 4 trke manje u odnosu na 2019. godinu, zbog čega je zabilježen blagi pad gledanosti, ali i dalje se može pohvaliti prosjekom od 87,4 miliona gledalaca po trci. U Formuli 1 ističu kako je uzrok blagog pada gledanosti činjenica da su organizovali trke samo u Evropi i na Bliskom Istoku, što znači da su mnoge regije ostale bez svojih dosadašnjih trka.

 

 


Ipak, u poređenju sa 2019. godinom, u pojedinim zemljama je značajno porasla gledanost poput Rusije gdje je zabilježen porast od čak 72%, ili Kine sa 42%. Ukupan broj gledalaca za 2020. godinu iznosi 433 miliona što je manje za 8% u odnosu na godinu ranije, što je bilo očekivano iz pomenutih razloga. Najpopularnija trka prethodne godine pripala je VN Mađarske sa 103,7 miliona gledalaca, a pažnju gledalaca privukle su i nove trke u Portugalu i Bahreinu. U Formuli 1 ne kriju zadovoljstvo proteklom sezonom koja je uprkos brojnim izazovima uspjela da organizuje još jednu kvalitetnu sezonu. Dodaju kako podaci za 2020. godinu potvrđuju snagu i otpornost ovog sporta bez obzira na pomenute probleme.

Datum objave: 09/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook