Naslovna > Automobili > Toyota > bZ4X > Fotografije potpuno električne limuzine procurile na internet

Toyota bZ3

Fotografije potpuno električne limuzine procurile na internet

Što se tiče dometa, sigurno je da će niži bZ3 ponuditi bolju aerodinamičku efikasnost od svog bZ4X SUV kolege pa se očekuje bolji domet kao rezultat...

Toyota želi proširiti svoju potpuno električnu liniju automobila novim modelom bZ3, a zahvaljujući fotografijama koje je objavila kineska patentna web stranica, može da se vidi kako će novi automobil izgledati. Čini se da će uzeti dosta dizajnerskih detalja iz konceptnog modela viđenog tokom Toyotinog koncepta 11 prošle godine. Novi bZ3 usvaja obilje oštrog, ugaonog stila iz konceptne limuzine bZ SDN, kao i elemente bZ4X SUV-a. Donji prednji branik je dobio blagi redizajn, ali je traka prednjih svjetala pune širine ostala ista.

 

 

 


Sa strane se može vidjeti dvobojna kombinacija boja koja djeluje kako bi bZ3 dobio niži profil – uz pomoć vjetrobrana koji se lagano uzdiže. Krov se proteže skroz do zadnjeg kraja, dajući limuzini zadnji kraj sličan hečbeku. Unutrašnjost bZ3 će se tek vidjeti, ali Toyotin 12-inčni infotainment ekran će sigurno dominirati kontrolnom tablom. Opcioni volan u stilu jarma u bZ4X takođe bi mogao da dođe do limuzine. Toyota nije otkrila nikakve tehničke detalje o novom bZ3, ali će sigurno biti na istoj eTNGA platformi kao i njegov brat bZ4X - što znači da bi trebalo da ima isti kapacitet baterije od 71,4 kWh. Kod bZ4X postoje dva izlazna izbora - pogon na sva četiri točka sa 215 KS i 337 Nm ili pogon na prednje točkove sa 201 KS i 266 NM obrtnog momenta.

Datum objave: 31/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook