Naslovna > Automobili > Citroen > Berlingo > Fourgonnette predstavljen sa retro izgledom modrnog kombija

Citroen Berlingo 2CV

Fourgonnette predstavljen sa retro izgledom modrnog kombija

Originalni 2CV Fourgonnette AU debitovao je 1951. godine, a razni spin-offovi su ostali u ponudi sve do 1987. godine. U to vrijeme, Citroen ih je prodao oko 1,25 miliona...

Italijanski proizvođač karoserija Caselani je kreirao karoseriju od stakloplastike kako bi Citroenu Berlingu dao retro izgled, no, pogonski sklop i tehnologija su ostali nepromijenjeni. Citroen je zvanično licencirao ovu konverziju. Moderni Berlingo 2CV Fourgonnette dolazi od dizajnera Caselanija Davida Obendorfera, koji je dizajnirao novu rešetku s obrisom u obliku slova M i hromiranim Citroen ševronima u sredini. Rebrasti paneli duž bočnih strana uklapaju se na vrh obične karoserije Berlinga. Na originalnoj 2CV verziji, ovo je trebalo dodati krutost karoseriji, dok je u ovom slučaju to čisto estetski.

 

 

 


Zadnja strana ima vrata sa parom prozora ovalnog oblika. Nova zadnja svjetla sastoje se od velikih kružnih svjetala. Caselani nudi ovaj komplet karoserije za kombi Berlingo i putničku verziju. Budući da se mijenja samo eksterijer, novi izgled može biti na bilo kojem pogonskom sklopu modela, uključujući EV. Caselani će početi da prima narudžbine za Berlingo 2CV Fourgonnette 1. oktobra, a proizvodnja će početi u januaru 2023. godine. Na sajtu kompanije trenutno nisu navedene cijene za njih.

 


Berlingo 2CV Fourgonnette pridružuje se Caselanijevim dva druga Citroen kombija sa retro temom. 2020. godine predstavljen je Type HG komplet Space Tourer i Jumpy. Transformacija tipa H stigla je i za Jumper 2017.

Datum objave: 26/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook