Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Futuristički sedan iz Volkswagena
FOTO GALERIJA (28)

Volkswagen I.D. Vizzion Concept

Futuristički sedan iz Volkswagena

Prema riječima zvaničnika VW grupacije, ovaj koncept je najava planova za proizvodnju I.D. Crozz SUV i I.D. Buzz MPV modela.

Iz Volkswagena kažu da je ovaj 516.3 cm dugi, 194.7 cm široki i 150.6 cm visok VW I.D. Vizzion Concept zamišljen kao prikaz buduće porodice električnih sedana i crossovera sa dugim dometom koji bi trebali stići nakon 2020. godine. Električni pogon, autonomna vožnja i umjetna inteligencija koja prepoznaje putnike i učesnike u saobraćaju zvuči kao daleka naučna fantastika, ali pogledom u unutrašnjost shvatate da to može biti realnost. Uz potpuno odsustvo konvencionalnog upravljača i drugih vidljivih kontrola, interakcija vozila sa putnicima je omogućena preko HoloLens sistema pa je uz pomoć head-seta umjetna inteligencija sposobna da istovremeno pilotira automobilom i udovoljava zahtjevima putnika. Za pogon su predviđena dva elektromotora (jedan na svaku pogonsku osovinu), koji se napajaju energijom iz 111 kW baterijskog modula ugrađenog u pod i obezbjeđuju domet vozilu od 665 km. Predni motor je snage 150 kW, zadnji 75 kw, pa je ukupna snaga ovog kombinovanog sistema deklarisana na 225 kW (302 KS).

 

Iz Volkswagena kažu da će I.D. Vizzion vjerovatno krenuti u proizvodnju 2025. godine, a nama ostaje da za sada uživamo u fotografijama ovog futurističkog koncepta koji će možda jednog dana stvarno ugledati svjetlost dana u ovom obliku, u kojem se prepliću realnost i stvarni svijet...

Datum objave: 08/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook