Naslovna > Vijesti > Giannini 350 GP Anniversario

Najluđi Fiat 500 do sada

Giannini 350 GP Anniversario

Fiat 500 je jedan od automobila se bezbrojnom količinom opcija za prilagođavanje izgleda i namjerom da zadovolji svačiji ukus.

Ako imate malo vremena i pristup Fiat online konfiguratoru, uvjerićete se u to i sami. Međutim, ono što se ne nudi je svakako widebody kit, prenos snage na zadnje točkove i motor iz Alfe 4C! Za takvu opremu morate otići u Gran Torino Engeneering, odgovoran za stvaranje ove zvijeri imena Giannini 350 GP Anniversario, izrađene u čast 100 godina postojanja tjunerske kuće Giannini. Projekat je započeo od standardnog Abarth 500 modela, sa kojeg  je bukvalno skinuto sve prije početka izgradnje Giannini 350. Turbo motor od 1.4 litre je odstranjen, iza zadnjih sjedišta je ugrađen  Alfin 1.7  litarski “turbak” koji  u ovom modelu isporučuje snagu od 350 KS. Mjenjač je manuelni šestostepeni, ali kao opcija je ponuđen i Paddleshift mjenjač sa komandama volanu, takođe posuđen iz Alfe 4C.

 

Za sigurno zaustavljenje se brinu Brembo kočnice opremljene šestoklipnim kliještima napred i četveroklipnim nazad i jasno vidljive kroz naplatke od 19 inča, a ugrađeni Ohlins amortizeri se takođe vide kroz proreze proširenog dijela karoserije. Sam bodykit je izrađen od  karbona, a sastoji se iza već pomenutih proširenih lukova iznad točkova, novog  poklopca motora, prednje  rešetke hladnjaka sa ugrađenim svjetlima za maglu i krovnog  spojlera u stilu Rally automobila. Fabrika je planirala da proizvede 100 jedinica ovako modifikovanog Giannini 350 GP Anniversario, po cijeni od 150.000 eura.

Datum objave: 20/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook