Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Giuliji titula najboljeg automobila

Alfa Romeo Giulia

Giuliji titula najboljeg automobila

U Njemačkoj, model Giulia je zauzeo prvo mesto u kategoriji uvoznih vozila srednje klase prema glasovima čitalaca magazina “auto motor und sport”...

Alfa Romeo Giulia osvojila je još jednu prestižnu nagradu nakon što je taj model proglašen za najbolji automobil 2021. godine u izboru časopisa „auto motor und sport”. Čitatelji su izglasali italijansku sportsku limuzinu za pobjednika u kategoriji uvoznog vozila srednje klase i to četvrti put u posljednjih pet godina. Sa osvojenih 22 odsto glasova, Alfa Romeo Giulia je nadmašila 14 konkurenata, a Alfa Romeo Giulietta i Alfa Romeo Stelvio, drugi odnosno treći u svojim kategorijama, upotpunili su uspjeh brenda Alfa Romeo u dodjeli nagrada za najbolji automobil 2021. godine.

 

 


Četvrta pobjeda modela Alfa Romeo Giulia u posljednjih pet godina na dodjeli nagrada za najbolji automobil je samo dodatno pokazala koliko je nepokolebljiv entuzijazam njemačkih ljubitelja automobila. Više od 101.000 čitatelja je učestvovalo u 45. izdanju takmičenja pod nazivom „Best Cars” koje organizuje automobilski magazin „auto, motor und sport”. Oni su mogli da biraju između 387 modela podjeljenih u 11 kategorija, uključujući posebna priznanja za uvozna vozila. Ceremonija dodjele nagrada je prvi put ikada održana virtuelno.

Datum objave: 11/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook