Naslovna > Automobili > Jaguar > XF > Glavne izmjene su u kabini
FOTO GALERIJA (8)

Jaguar XF

Glavne izmjene su u kabini

Novi Jaguar XF donosi blagu hibridnu tehnologiju, novi infotainment sistem i nekoliko stilskih izmjena...

Izmjene na novom modelu XF su suptilnije sa spoljašnje strane. Prednji dio dobija nove branike sa dubljim i širim otvorima, reprofilisanu rešetku hladnjaka, a prednja svjetla iako imaju isti oblik kao i prethodnik sada su dobila LED tehnologiju kao standard. Kao i ranije, Jaguar XF se nudi u limuzinskoj i karavanskoj Sportbrake varijanti, a obje verzije dobijaju restilizovani zadnji branik, dok limuzina dobija zatamnjena zadnja svjetla. U kabini su izmjene dosta izraženije, gdje se ističe redizajnirana kontrolna tabla za centralno postavljenim zakrivljenim ekranom od 11,4 inča. Ovaj ekran kontroliše Jaguarov infotainment sistem Pivi Pro koji je dobio bolju grafiku i jednostavniji korisnički interfejs. Unaprijeđeno je bežično povezivanje i ažuriranje sistema, a Apple CarPlay i Android Auto podrška su standardni dio opreme.

 

 

 

Ispred vozača se sada nalazi novi upravljač koji kontroliše funkcije na novom 12,3-inčnom digitalnom instrument pokazivaču. Aktivno stišavanje buke u kabini je takođe uvedeno u XF seriju, kao i digitalni ekran za bolju preglednost sa zadnje strane ClearSight koji se u običan unutrašnji retrovizor pretvara pritiskom na prekidač. Kabina je dobila nove drvene obloge i materijale za presvlačenje.

 

 

 

 

 

Kupcima su na raspolaganju dva benzinska i jedan dizelski agregat. Dizelski agregat je opremljen blagom hibridnom tehnologijom koja povećava efikasnost i smanjuje emisiju CO i isporučuje 204 KS. Benzinska ponuda uključuje dva dvolitarska četvorocilindraša od 250 i 300 KS. Sve verzije dobijaju osmostepeni automatski mjenjač koji prenose snagu na sva četiri točka u snažnijoj i na zadnje točkove u slabijoj benzinskoj varijanti. Kupci dizelaša mogu birati opciju pogona na zadnju osovinu ili sva četiri točka.

 

Cijene Jaguara XF se kreću od 35.900 eura za ulaznu dizel varijantu u S paketu, pa sve do 49.330 eura za najopremljeniju benzinsku varijantu P300.

Datum objave: 06/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook