Naslovna > Automobili > Hyundai > i10 > Godina noviteta korejskog brenda

Hyundai

Godina noviteta korejskog brenda

Hyundai pokazao nešto čime se rijetko koji automobilski brend može pohvaliti, predstavljeno je sedam novih modela i to i10, i20, porodica i30, Kona, Elantra, Tucson i Santa Fe...

Pored izložbenih modela i10, i30, i30 Fastback mild hybrid, Kona hybrid i Elantre,  predstavnici medija mogli su i da testiraju Hyundai modele Santa Fe,  dvije različite verzije agregata modela Tucson, i20 i Kona. To nije sve, Hyundai ponuda SUV i crossover modela će biti bogatija za još jednog člana,  pored modela  Santa Fe, Tucsona i Kona na ljeto dolazi Hyundai Bayon. Hyundai Bayon razvijen je posebno za evropsko tržište, a tehnološku osnovu dijeli s modelom i20. Jedna zanimljivost vezana za ovaj model jeste kako je prtljažni prostor Bayona od 411 litara je veći od onog u Koni koja ima zapreminu od 361 litra. Hyundai Bayon će definitivno poput Kone biti još jedan miljenik onih koji prate trendove. Pored novih Hyundai automobila sa konvencionalnim motorima Kona ima svoje dvije elektrifikovane verzije hybrid i električno vozilo, dok Tucson i Santa Fe imaju hybrid  i plug in hybrid.

 

 


Za sada u Bosni i Hercegovini u ponudi su Kona hibrid, mild Hybrid, električna Kona i Tucson hybrid. Pored razvoja Hyundai brenda Hyundai je krenuo snažno u razvoj svog sportskog  N brenda, pa tako imamo N verzije modela i20 N, i30 N (hatchback i fastback), Kona N, te Elantra N. Kupci u BiH  će moći uskoro naručiti ova vozila, kao i Ioniq 5 električno vozilo koje zvanično još nije predstavljeno u našem regionu. Hyundaiev tehnološki razvoj prevazilazi našu maštu i naša očekivanja, pa tako sa sigurnošću možemo reći da trenutna Hyundaieva ponuda novih modela će zadovoljiti potrebe i ukus najzahtjevnijih.  Hyundai Auto BH kada je zvanična prodaja u pitanju naravno najviše očekuje od Hyundai Tucsona, modela koji je neprikosnoveni vladar SUV C segmenta u BiH  već četiri godine u nizu, ali svakako ništa manje ne očekuju  niti od ostalih modela poput i20, i30, Kone i Elantre.

Datum objave: 29/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook