Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf GTI TCR sa 290 KS

Volkswagen

Golf GTI TCR sa 290 KS

Njemački gigant je najprije predstavio koncept ovog modela na sajmu Worthersee u Austriji, a isti bi se uskoro pored trkačkih staza mogao naći i na javnim putevima...

Snažnija verzija hatchback modela za sada je dostupna samo Evropskom tržištu, a rađena je po uzoru na model koji se koristi za trke. TCR je smješten između Golfa GTI Performance i Golfa R, pokreće ga 2,0-litarski četvorocilindarski agregat koji razvija 290 KS, a uparen je sa sedmostepenim automatskim mjenjačem s duplim kvačilom, te posjeduje prednji diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

 


Ovaj Golf će do stotke stići za 5,6 sekundi, pri maksimlanoj brzini od 250 km/h. Snažniju verziju naglašavaju prednji spliter, stražnji difuzor, drugačiji krovni spojler, kao i pragovi, te crni bočni retrovizori. Za sigurno i bezbjedno zaustavljanje zaduženi su perforirani kočioni diskovi, smješteni iza 18 inčnih napataka. Volkswagen će kupcima ponuditi i opcioni paket opreme za eksterijer koji podrazumijeva kućišta bočnih retrovizora od karbonskih vlakana, crni krov te saćaste naljepnice na zadnjim blatobranima, dok će se u unutrašnjosti naći sportska sjedišta presvučena kombinacijom mikrovlakana i tkanine, dok je upravljač presvučen kožom. Početna cijena Golfa GTI TCR u Njemačkoj je 38.950 eura, dok će za dodatne pakete opreme biti potrebno izdvojiti 2.350 i 3.200 eura.

Datum objave: 17/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook