Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf i Polo sa pogonom na metan

Volkswagen

Golf i Polo sa pogonom na metan

Usudićemo se reći da su hibridna i električna vozila budućnost automobilske industrije, ali SUS motori će se ipak još izvjesno vrijeme zadržati an tržištu...

Pošto su nedavno pooštreni evropski standardi kada je u pitanju emisija štetnih gasova kod motornih vozila, mnogi proizvođači su svoje automobile u kratkom vremenskom periodu počeli prilagođavati novom WLTP standardu. VW grupacija iz ovog razloga svojim kupcima želi ponuditi svoj najpopualrniji automobil Golf, ali i njegovog manjeg brata, model Polo koji će posjedovati ekonomičnost dizela, bez gubljenja prednosti TDI agregata, a koji će za pogon koristiti metan.

 


Polo je dobio treći CNG rezervoar zapremine 16,5 litara, a prema novom standardu ovaj model će sa agregatom od 90 ks moći da pređe 368 km samo na CNG. Kada je u pitanju Golf, njegova TGI verzija stiže sa novim 1,5 litarskim agregatom sa četiri cilindra, koji razvija 130 konjskih snaga, a koji će na 100 km potrošiti izmeđi 3,5 i 3,6 kg gasa. U poređenju sa svojim prethodnikom, Golf TGI sada može da pređe 80 kilometara više na gas uz manju emisiju.

Datum objave: 04/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook