Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf R bez maske

VW Golf R

Golf R bez maske

Novi Volkswagen Golf R će ipak još neko vrijeme pričekati zvaničnu prezentaciju, ali špijunske fotografije otkrivaju njegovo lice tokom testiranja u uslovima zimske vožnje...

 

Kao i aktuelna generacija, novi Golf R neće imati previše agresivan dizajn, umjesto toga biće skromnijih suptilno sportskih linija. Na ovim fotografijama se mogu vidjeti dizajnerske izmjenena prednjem braniku i oko izduvnog sistema. Kočiona kliješta u boji takođe otkrivaju da se radi o performantnom modelu. Nedavno objavljene informacije otkrivaju da će novi Golf raspolagati sa 332 KS, što je za 32 KS više od prethodnika. Predstojeća GTI varijanta koja će biti predstavljena u narednim sedmicama će raspolagati sa osjetno manje snage.

 

 

Ostali tehnički detalji tek treba da budu zvanično potvrđeni, ali postoji velika vjerovatnoća da će Golf R prenostiti svoju snagu putem sedmostepenog DSG mjenjača i čuvenog VW sistema 4MOTION za pogon na sva četiri točka. Očekivano vrijeme za postizanje brzine od nule do 100 km/h je oko 4,5 sekunde.

Datum objave: 12/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook