Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf R bez maske

VW Golf R 2021

Golf R bez maske

Najnoviji špijunski snimci prikazuju u potpunosti izgled novog performantnog Golfa R. Kao i njegovi prethodnici, biće jedan od najcjenjenijih „hot hatch“ modela na tržištu...

Ažuriranja na novom modelu uključuju suženiji prednji branik sa novim dijagonalnim nosačima, šire bočne spojlere i blago redizajniran zadnji branik sa nadograđenim difuzorom i četvorostrukim izduvnim sistemom. Naravno, ima vidno manji klirens od standardne varijante Golfa, dok se veći diskovi i kočiona kliješta kriju iza aluminijumskih naplataka. Volkswagen na Golf R takođe ugrađuje i par jedinstvenih prednjih svjetlosnih grupa manjih dimenzija, koji će vjerovatno koristiti Matrix LED tehnologiju. Na gornjem dijelu zadnjih vrata se ističe veliki krovni spojler.

 

 

 

 

Ovi novi snimci nude i uvid u unutrašnjost novog Golfa R, koja pored  novog sportskog upravljača krije i R sportska sjedišta, koja izgledaju slično onima u standardnom Golfu Mk . Kupci dobijaju 10-inčnu digitalnu instrument tablu i centralni infotaiment sistem kao i standardna serija Golfa. VW Golf R pokreće identičan agregat kao i Golf GTI, dvolitarski turbo četvorocilindraš kodne oznake EA228, ali naravno sa više konjskih snaga.

 

 

 

 

 

 

Prema dosadašnjim informacijama ovaj Golf R će biti najsnažniji od svih do sad i raspolagaće sa 332 KS. Ostali tehnički detalji tek treba da budu potvrđeni, ali za očekivati je da će Golf R prenositi svoju snagu na podlogu putem VW 4MOTION pogona na sva četiri točka i za sada biti opremljen samo sa sedmostepenim DSG mjenjačem. Ubrzanje od nule do „stotke“ bi trebao dostizati za 4,5 sekundi dok će maksimalna brzina biti limitirana na 250 km/h.

 

 

 

 

 

Zvanična prezentacija VW Golfa R se očekuje tokom ovog ljeta, a prvi primjerci bi trebali početi stizati na tržište početkom naredne godine.

Datum objave: 01/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook