Naslovna > Automobili > Audi > A6 > Gospodar i sluga
FOTO GALERIJA (8)

Novitet-Audi A6 Avant

Gospodar i sluga

Treća generacija karavanskog A6 izvedbom i luksuznom opremom dostojna je direktorskog parkinga, a praktičnošću, motorima i tehnikom najvećih porodičnih pustolova, koji na svaki put kreću sa ženom, djecom i gomilom prtljaga...

Nakon limuzinskog modela, koji je nedavno stigao i na bh. tržište Audi je predstavio i karavansku izvedbu A6 Avant. U pogledu dizajna ovaj model se nimalo ne razlikuje od limuzine, kada je riječ o prednjem dijelu i bočnoj liniji do B stuba. Pozadina ipak nudi određene novosti, a one se ogledaju u klasičnoj karavanskoj formi automobila sa velikim petim vratima. Osim karoserijski razlika pozadina automobila takođe je veoma slična limuzini, jer donosi svjetla identičnog oblika i grafike. 

 

 

 

 

Isti kalup primijenjen je i u unutrašnjosti, koja je do naslonjača drugog reda sjedišta identična kao u limuzini. Tek iza spomenutog naslona nalaze se detalji karakteristični za karavan, a riječ je o rolo prekrivaču prtljažnika, te o velikom transportnom prostoru, koji u osnovnom položaju može da primi 565, a sa preklopljenim sjedištima i 1.680 litara prtljaga. Osnovni kapacitet isti je kao kod prethodnika, dok je maksimalni povećan za 20 litara. Osim raskošnog kapaciteta praktičnost prtljažnika karavanske šestice ogleda se i u ravnim ivicama tovarnog prostora, te u ravnom podu, koji se dobija sa obaranjem sjedišta drugog reda. Od zanimljivijih detalja u paketima oprema treba izdvojiti vrhunski muzički sistem Bang&Olufsen, unaprijeđeni MMI sistem, te navigacioni uređaj koji rutu puta nadopunjuje detaljima i slikama preuzetim od Google Earth programa.

 

 

 

 

Audijev MMI sistem omogućava i bežičnu konekciju sa eksternim uređajima poput prenosnih računara i mobilnih telefona. Tu su i neizostavna Full LED svjetla, koja osim što vrhunski osvjetljavaju put ispred i iza vozila, doprinose njegovoj još većoj atraktivnosti. U pogledu voznih karakteristika iz Audija poručuju da će novi A6 Avant biti jedan od najdinamičnijih modela u klasi, a svoje tvrdnje temelje na top modelima opremljenim snažnim turbobenzinskim i dizel agregatima, automatskim mjenjačima i quattro pogonom. Paleta motora ista je kao kod limuzine i počinje sa 2.0 TDI dizelašem od 177 KS, a završava sa 3.0 TDI agregatom, koji isporučuje 313 KS. Sa ovim dizelskim snagatorom A6 Avant stotku hvata za 5,4 sekunde i postiže maksimalnih 250 km/h. 

Datum objave: 03/09/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook