Naslovna > Automobili > Citroen > C1 > Gradski automobil sa potpisom

Citroen C1 JCC+

Gradski automobil sa potpisom

Citroen je lansirao na tržište specijalnu seriju gradskog modela C1 kreiranu u saradnji sa francuskim modnim dizajnerom Jean-Charlesom de Castelbajacom...

Vanjske izmjene ovog modela u pređenju sa standardnim C1 uključuju crne 15-inčne aluminijumske naplatke, kontrastni crni krov, zatamnjene prozore i set mat crnih okvira rubova blatobrana. Kupcima se takođe nudi i pet karoserijskih nijansi: Lipizzan White, Gallium Grey, Carlinite Grey, Caldera Black i Scarlett Red.

 

 

 

 

Citroen je takođe naglasio kako će svaki primjerak ove serije biti isporučen sa jedinstvenom grafikom francuskog dizajnera Castelbajaca na C stubu i vratima, ali i sa par retrovizora u crvenoj boji i plavim ukrasnim detaljem u sredini naplataka.

 

 

 

 

 

 

 

U kabini se nalazi nova crvena komandna tabla sa bijelim okvirima ventilacionih otvora i okvir za displej osjetljiv na dodir i ručica mjenjača u sjajno crnoj nijansi. Logo JCC+ je utisnut u prednja sjedišta i patosnice vozila. Oprema specijalne serije C1 JCC+ se bazira na Flair paketu opreme standardnog C1 koja uključuje električne grijane retrovizore, kameru za vožnju unazad i infotaiment sistemom od sedam inča koji uključuje podršku Apple CarPlay i Android Auto aplikacije. Model specijalne serije sadrži i automatski klima uređaj  i automatska LED prednja svetla.

 

 

 

 

Pogonski jedinicu čini jednolitarski trocilindraš koji isporučuje 72 KS na prednju osovinu preko petostepenog manuelnog mjenjača. Ubrzanje od nule do 100 km/h dostiže za 14 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 160 km/h. Cijena primjerka ove jedinstvene serije C1 JCC+ iznosi oko 15.730 eura, a prve isporuke kupcima se očekuju tokom jula. Za kraj važno je spomenuti da su modeli JCC+ serije dostupni samo u pretovratnoj varijanti.

Datum objave: 28/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook