Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Smart > Gradski superautomobil iz Brabusa

Brabus 92R

Gradski superautomobil iz Brabusa

Smartovi automobili česta su meta Brabusove tuning kuće, čiji su stručnjaci ovog puta u svoje ruke uzeli EQ ForTwo kabriolet, a u prodaji će se naći samo 50 jedinstvenih primjeraka...

Brabus nije nepoznanica kada su u pitanju modifikacije Smarta, a najnoviji projekat kompanije ponovo je zasnovan na malom gradskom automobilu. Ovog puta, tuning stručnjaci su svoju magiju usmjerili na Smart EQ ForTwo kabriolet, dajući mu veću snagu i jedinstven izgled. Takozvani Brabus 92R opisan je kao ,,superautomobil za grad“ zahvaljujući novom Sport+ nadograđenom režimu vožnje, koji pojačava snagu na 92 KS. Kompanija obećava gotovo nečujan sprint od 0-100 km/h za 10,9 sekundi, dok maksimalna brzina ostaje nepromijenjena na 130 km/h.

 

 


Brabus kaže da ekstravagantna spoljašnjost ima aerodinamičke funkcije, dok centralni prednji spojler i novi preklopni paneli dodaju kontrastne naglaske. Cijela prednja maska je redizajnirana tako da odgovara sportskijem izgledu, a pozadi je novi difuzor koji zaokružuje vizuelna poboljšanja. U unutrašnjosti kabine, dvosjed dobija ekskluzivnu crvenu Brabusovu kožu sa crnim šavovima i Brabusovim logotipovima utisnutim u naslonima.

 

 

Pored veće snage elektromotora, 92R koristi i druga poboljšanja performansi. Tu spada i sportski ovjes, koji je dizajniran i kalibriran u skladu sa specifičnom kombinacijom točkova i njegovom težinom. Brabus obećava da podešavanje ovjesa pruža izvanrednu kombinaciju okretnog, sigurnog upravljanja i visokog kvaliteta vožnje. Brabus planira da izradi samo 50 primjeraka 92R, od kojih svaki ima osnovnu cijenu od 46,284 eura.

Datum objave: 25/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook