Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Gromoglasni Keyrus
FOTO GALERIJA (13)

Lamborghini Urus by Keyvany

Gromoglasni Keyrus

Baš kada se pomisli da Urus ne može biti „dramatičniji“ nego što jeste, njemačka tunerska kuća Keyvany nam dokazuje suprotno...

 

Ovaj fantastično dorađeni Keyrus (ime dobijeno kombinacijom imena Keyvany i Urus) izgleda zaista impresivno na svojim ogromnim 24-inčnim naplatcima od specijalne legure i debelim pneumaticima na njima. Točkovi nisu jedini detalj koji se ističe na ovom SUV-ju, jer tu se nalazi i mnoštvo karoserijskih dijelova izrađenih od karbonskih vlakana. Zahvaljujući njima prednji kraj je olakšan za 34 kilograma, dok je uz pomoć ove karbonske „dijete“ zadnji kraj lakši za 41 kilogram. Veliki „gromoglasni“ otvori za vazduh na prednjem dijelu sadrže dodatni par LED svjetlosnih grupa koja ostaju vjerna Lamborghinijevom motivu u obliku slova Y.

 

 

Keyvany je takođe pojačao Urusov četvorolitarski V8 twin-turbo agregat  tako da on više ne raspolaže sa fabričkih 641 KS i 850 Nm obrtnog momenta, nego sada isporučuje ukupno 820KS i fantastičnih 1100 Nm obrtnog momenta! Ova dodatna snaga smanjila je vrijeme postizanja brzine od nule do 100 km/h  na 3,3 sekunde, tj. za 0,3 sekunde manje od fabričke verzije. Naravno, maksimalna brzina je sa 305 km/h povećana na 325 km/h.

Datum objave: 06/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook