Naslovna > Automobili > McLaren > GT > GT-ovo novo odijelo

McLaren GT By Novitec

GT-ovo novo odijelo

Ukoliko je McLaren GT za vaš ukus jednoličan i uniformisan, Novitec sada nudi rješenje...

Novitec je sada „ubacio“ dodatnu snagu kako bi ga uskladio sa snažnijim modelima iz McLarenove palete. Na raspolaganju je nekoliko paketa nadogradnje, od kojih najsnažniji nadograđuje četvorolitarski twin-turbo V8 agregat na 697 KS pri 714 Nm obrtnog momenta. Gledajući brojeve, stručnjaci iz Noviteca su dodali 85 KS i 84 Nm na već postojeću snagu agregata. Sa ovim nadogradnjama, McLaren GT dostiže ubrzanje od nule do 100 km/h za samo tri sekunde. što je za 0,2 sekunde brže od standardnog modela. Sa druge strane maksimalna brzina je povećana sa 326 km/h na 333 km/h.

 

 

 

Pored radova na pogonskoj jedinici, Novitec je takođe proveo brojne radne sate u opitnom tunelu kako bi unaprijedio suptilni aerodinamički karoserijski paket za GT. Svi dodaci su izrađeni od karbonskih vlakana kako se težina vozila ne bi povećala, a i kako bi ujedino ostavljala impresivan vizuelni utisak. Ovi aerodinamički dodaci se nalaze na više mjesta od prednjih i bočnih spojlera, vazdušnih otvora pa do  zadnjeg repnog spojlera.

 

 

 

 

 

Za „obuću“ se pobrinuo Vossen, opremivši GT sa jedinstvenim setom naplataka sa dvostrukim krakovima, dimenzija 20 inča na prednjoj i 21 inča na zadnjoj osovini. Nove naplatke dopunjava niža suspenzija koja ovaj model spušta za 25 milimetara u odnosu na standardnu verziju. U listu izmjena ulazi i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, kao i brojni dezeni unutrašnjosti gdje kupac može odabrati različite nijanse i materijale za oblaganje kokpita.

Datum objave: 05/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook