Naslovna > Automobili > Nissan > GT-R > GT-R50 za samo jedan milion eura

Nissan

GT-R50 za samo jedan milion eura

Nissan će svoj jubilej od 50 godina postojanja brenda obilježiti sa specijalnom verzijom GT-R modela, koji će u saradnji sa Italdesign biti proizveden u simboličnih 50 primjeraka...

Prototip novog Nissanovog modela predstavljen je na manifestaciji "Goodwood Festival of Speed" u Engleskoj, a proizvođač je sada objavio i prve kompjuterske rendere ovog modela. Poznato je da standardna verzija Nissanovog modela GT-R iznosi oko 180.000 eura, što je malo u poređenju sa ekskluzivnom verzijom od 50 primjeraka, čija će cijena dostići sedmerocifren broj, tačnije 990.000 eura, ali kada se tom iznosu doda porez i dodatne doplate, stižemo do cifre od 1 milion. Kao osnova za ovaj “special edition” poslužila je Nismo verzija.


Za pogonsku snagu će biti zadužen unaprijeđeni 3,8 litarski bi-turbo V6 agregat, koji je u stanju da razvije impresivnih 710 ks i 780 Nm obrtnog momenta, kako bi se nosio sa navedenom snagu i šestostepeni mjenjač sa duplim kvačilom je pretrpio određene modifikacije, a tu si Brembo kočnice, kao i Michelin Pilot Super Sport pneumatici, koji će se pobrinuti za sigurno zaustavljanje i idealno prijanjanje za podlogu, a sve je postavljeno na specijalne 21 inčne točkove.

Datum objave: 08/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook