Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > GT4 Evo otkrivena sa mehaničkim nadogradnjama i više konjskih snaga

Toyota GR Supra

GT4 Evo otkrivena sa mehaničkim nadogradnjama i više konjskih snaga

Na raspolaganju je dosta opcija, uključujući kameru za vožnju unazad i sistem za piće. Supra GT4 Evo takođe može biti opremljen sistemom za praćenje pritiska u gumama uz doplatu, dok su senzori koji prate hod vešanja takođe dodatni. Homologirani paket izdržljivosti zaokružuje listu opcionih dodataka...

Nakon što je šestocilindarskoj Supri dala prijeko potreban ručni mjenjač, Toyota je sada svoju pažnju usmjerila ka verziji trkaćeg automobila. Predstavljen prije tri godine, GT4 je spreman za trku s nizom mehaničkih poboljšanja. Od svoje prve pune trkačke sezone 2020. godine, više od 50 GT4 vozila se trkalo širom svijeta i osvojilo 11 nacionalnih i međunarodnih šampionata. Sveukupno, trkački automobil je imao više od 50 pobjeda u avgustu.

 

 

 


Inženjeri Toyote Gazoo Racing-a primijenili su promjene u načinu kočenja i upravljanja automobilom nakon informacija koje su dobili od ljudi koji su se u njemu trkali. Osim toga, 3,0-litarski motor ima više konjskih snaga i bolji obrtni moment, zajedno sa poboljšanim hlađenjem. Supra GT4 Evo dobija redizajnirane kočnice s rekalibriranim ABS-om i KW amortizerima najnovije generacije. Pored toga, trkaći automobil dobija drugačiji stabilizator za poboljšanje stabilnosti prilikom skretanja pri velikim brzinama.

 


Supra GT4 Evo prvi put će se moći vidjeti u akciji u januaru na 24 sata Daytone tokom inauguracijske runde IMSA Michelin Pilot Challenge sezone. U međuvremenu, knjige narudžbi se otvaraju danas i Toyota Gazoo Racing traži 186.000 evra, ne uključujući poreze, carinu i logističke naknade.

Datum objave: 28/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook