Naslovna > Automobili > Ferrari > GTC4Lusso > GTC4Lusso u neobičnoj boji

Ferrari

GTC4Lusso u neobičnoj boji

Kada se pomene Ferrari, prve tri asocijacije su automobil, brzina i crvena boja, međutim jedan model se pojavio sa ne baš tako popularnom braon bojom...

Ovaj model je izložen u jednom prodajnom salonu, u Holandiji, a ofarban je u “Marrone Metallic”, odnosno u svjetlo-braon boju koja i nije tako popularna, a uz to je veoma neobična za Ferrari. Zapitate se samo kada ste posljednji put vidjelu ovu boju na automobilu i koliko često imate priliku za tako nešto.

Ipak ova nijansa GTC4Lusso modelu pristaje savršeno, osim što sigurno neće ostati ne primjećen, on je dio ograničene serije od 350 primjeraka, koja je nastala u znak obilježavanja 70 godina postojanja kompanije. Inspirisan je modelom 250 Europa Vignale Coupe iz 1953. godine. To je razlog zbog kog je ofarban u “Marrone Metallic” boju. Ispod poklopca motora se krije snažni V12 agregat sa 6,3 litara radne zapremine koji raspolaže sa 681 ks. Kao i drugi Ferrari modeli nastali preko “Tailor Made” programa, i ovaj GTC4Lusso ima dosta dodatne opreme, pa tako posjeduje presvlaku od alkantare u prtljažniku, amblem “propinjućeg” konja na naslonima za glave na sjedištima i naplatke veličine 20 inča.

Datum objave: 07/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook