Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > GTI otkrio svoje lice

Volkswagen Golf GTI 2020.

GTI otkrio svoje lice

Nakon brojnih špekulacija, rendera i špijunskih fotografija, Volkswagen je uoči sajma u Ženevi zvanično otkrio svoj „hot hatch“ Golf GTI...

 

Volkswagen se kao i do sada držao tradicije, tako da u Golfu GTI ostaje konvencionalni pogon.Ispod poklopca se kao i kod prethodnih generacija nalazi benzinski turbo četvorovcilindraš koji snagu na prednu osovinu prenosi putem novog šestostepenog manuelnog mjenjača ili opcionalno preko sedmostepenog DSG mjenjača sa ručicama za manuelno prebacivanje na upravljaču, nadograđenim sa novim Shift-by-wire sistemom.

 

 

 

Pogonski TSI agregat zapremine dvije litre sada isporučuje 245 KS pri 370 Nm obrtnog momenta i pripada četvrtoj generaciji pogonske jedinice EA888. Ove cifre su za 15 KS i 20 Nm veće nego kod prethodne generacije Golfa GTI. Očekivana maksimalna brzina iznosi 250 km/h , a ubrzanje od nule do 100 km/h bi trebao dostizati za 6,4 sekunde. Vanjski izgled novog Golfa GTI nije pretjerano agresivniji od standardnog iz Golfove linije, ali tu su ipak određeni prepoznatljivi detalji ove performantne serije.

 

 

 

Prepoznatljiva crvena linija GTI serije se nalazi na prednjem dijelu vozila i proteže se duž maske iznad LED svjetlosnih grupa. Na donjem dijelu branika nalazi se velika rešetka hladnjaka saćastog oblika u koji su integrisana svjetla za maglu. Tu su i širi bočni pragovi i dvostruki izduvni sistem , a na prtljažniku se po prvi put ispod VW znaka nalazi natpis GTI. Standardni dio opreme su petokraki naplatci od 17 inča, a opcionalno su dostupni i veči od 18 i 19 inča.

 

 

 

 

U kabini se na upravljačkom mjestu nalazi 10,25-inčni digitalni instrument pokazivač, a u centralnom dijelu table je smješten standardni 8,25-inčni ili opcionalno 10-inčni ekran infotaiment sistema osjetljiv na dodir. Golf GTI dolazi opremljen sa mnoštvom sigurnosnih i sistema asistencije vozaču najnovije generacije.

Datum objave: 28/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook