Naslovna > Auto moto sport > Hamilton na pobjedničkom postolju

Formula 1

Hamilton na pobjedničkom postolju

Aktuelni svjetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Lewis Hamilton pobjedio je prethodnog vikenda u trci za Veliku nagradu Canade u Montrealu i smanjio zaostatak za vodećim u generalnom plasmanu, klupskim kolegom Nicom Rosbergom na devet bodova ...

Hamilton je do druge uzastopne, a 45. pobjede u karijeri došao za jedan sat, 31 minut i pet sekundi. Drugi je bio Njemac Sebastian Vettel, koji je zauzeo drugo mjesto a koga je taktika da dva puta ide u boks na zamjenu pneumatika koštala pobjede. Na pobjedničkom postolju još se našao i Valtteri Bottas iz Vilijamsa koji je za vodećim kasni nešto više od 46 sekunde.

 

Branilac titule je tako stavio do znanja da se vraća u formu i značajno je smanjio razliku u generalnom plasmanu vozača, gdje mu klupski kolega Nico Rosberg sada bježi svega devet bodova. Rosberg je prvi u generalnom plasmanu sa 117 bodova, Hamilton je drugi sa 107, a treće mjesto zauzima Vettel sa 78 bodova. Naredna trka u šampionatu vozi se ovoga vikenda u Bakuu za veliku nagradu Europe.

Datum objave: 14/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook